De Australian Cobberdog

Een ras is eigenlijk een combinatie van een contactadvertentie en een functiebeschrijving. Er is een ras voor elke functie; van jagen, hoeden en trekken tot beveiligen. De Australian Cobberdog is een rashond in ontwikkeling, vooral bedoeld als hulphond en (allergievrij) gezinsmaatje. Aanbieders van de Cobberdog zijn ingeschreven bij Master Dog Breeders & Associates. Check bij je fokker of jouw pup bij de MDBA een officiële stamboom en registratie heeft gekregen. 

 

Jouw Cobberdog is een kruising van meerdere rassen o.a. (mini-)poedel, labrador retriever, water spaniel, cocker spaniel, soft coated wheaton terrier. Sommige fokkers voegen er nog andere rassen aan toe. Rond 2008 besloten de ‘oerfokkers’ van de Australian Labradoodle (Beverly Manners en Mellodie Woolley) tot een naamsverandering. Met het doel om de Cobberdog te onderscheiden (en niet alleen qua naam) van de Labradoodle. Zuivere bloedlijnen dreigden namelijk te verdunnen door schimmige (wereldwijde) fokpraktijken. De Labdradoodle als slachtoffer van zijn eigen succes …

 

 

De Cobberdog gaat dus terug naar oorspronkelijke bloedlijnen en heeft vijf kenmerken (P. Hendriks, 2018):

• Derde generatie Australian Labradoodle
• Hypoallergene eigenschappen (geschikt voor mensen met allergie/astma)
• Rustig, gewillig en gevoelig karakter (voelt sfeer aan en reageert daarop)
• Los vallende, zijdezachte vacht 
• Atletisch voorkomen, met bredere snuit

 

 

De Australian Cobberdog is speciaal gefokt als hulphond. ‘Cobber’ is straattaal voor ‘maatje’. En dit maatje kan meer dan je denkt. Het heeft een innerlijke motivatie om mensen te helpen. Zonder (bege-)leiding zal een Cobber alleen géén echte Cobber zijn. Hij zoekt eigenlijk een soort ‘sociaal regisseur’. Daarbij zijn grenzen nodig maar is straf taboe. Dat kan veel kapot maken. Als een Cobber zijn plek in het gezin (de roedel) niet kent, kan hij bijvoorbeeld waakgedrag gaan vertonen. En past dat wel bij een Cobber? 

Een Cobber is een leergrage hond. Hij is ready & willing to serve. En jij, ben jij ready to lead? 

 

1. Meld je aan voor een Whatspuppgroep en wissel ervaringen uit met andere Cobberbaasjes.

2. Neem contact op voor een intakegesprek om ‘t beste baasje in jou te vinden (info@cobberdog.nl)