1-op-1 coaching: op maat

Een hond is de spiegel van jouw gedrag. Ben je je daarvan bewust? Menselijk gedrag komt voor 95% voort uit onbewuste processen. Denk eens aan je non-verbale gedrag, de kleinste bewegingen, ze worden door je hond opgemerkt, maar jij … heb jij ze in de gaten? 

Veel baasjes behandelen hun hond als mens. Ze praten veel maar zeggen (in de hondenwereld) weinig of zijn op z’n minst onduidelijk. Voeg daarbij dat mensen inconsequenter zijn dan honden en de chaos is compleet. Vanuit dat perspectief is het nog een wonder dat er zoveel opgevoede, stabiele honden zijn. Gelukkig zijn honden (en Cobbers zeker!) vergevingsgezind. Ze leven in het hier en nu, en er is altijd een kans om je leiderschap te vernieuwen of verfijnen. 

Het is verstandig om vanaf het begin leiderschap te vertonen: kalm, duidelijk en liefdevol. Zo ervaart je pup wat hij nodig heeft en zal hij zijn beste beentje voorzetten. Probleemgedrag, en laten we wel zijn, dat komt ook voor bij Cobbers, heeft twee bronnen: slechte socialisatie en matig leiderschap.  Helaas kan je socialisatie niet overdoen (die is ingeprent), maar aan leiderschap kan je werken. Zeker als je in de gaten krijgt wat voor soort hond je hebt. Heb je trouwens een pup-persoonlijkheidsbeschrijving van je fokker gekregen? Vraag er alsnog naar of test op een andere manier het karakter van je hond. Is het bijvoorbeeld een leiderstype, een middelman, een passieve lobbes of een wat onzekere kat-uit-de-boom kijker? 

 

Het mooie van jouw Cobber, zeker als je zijn karakter kent, is dat hij goed te trainen is. Hij is namelijk van nature gericht op jou als leider. Eigenlijk vraagt hij: ‘Geef mij leiding en communiceer met me, zodat ik mijn sterke kanten kan laten zien. Ik zoek geen problemen, maar vul met mijn gedrag soms wel de gaten die jij niet zelf dicht. Ik wil leren en samenwerken, maar onder één voorwaarde: pak jij de leiding aub.’

 

Dus, beste Cobberboss, wat ga je doen om de leiding te nemen en houden? Ken je jezelf een beetje? Welk gedrag wil je aanleren? En wat wil je afleren? Je weet het niet? … Tijd voor een goed gesprek!? Persoonlijke coaching kan je helpen om inzicht te krijgen in je stijl van leiden. Vooraf starten we met een online intake waarin je een leiderschapstestje invult: Wat voor hondenbaasje ben ik? Een pleaser? Een trainer? Een dominant of een volgzaam type? Stevig of losjes in de schoenen? Met zachte of ferme hand? Na de intake, als het klikt, spreken we af hoe en hoe vaak we elkaar ontmoeten. En of je Cobber daarbij moet zijn of niet. En misschien wel één of meer ‘hulphonden’. De coaching is praktijkgericht en prikkelend, maar altijd met zachte én warme hand!

De prijs voor coaching bedraagt 99 euro per uur, inclusief BTW exclusief reistijdvergoeding. We reizen niet verder dan 20 km rondom Dordrecht. Uiteraard ben je ook welkom in ‘villa Rozenhof’ in Dordrecht, of bij ons thuis. Online is uiteraard ook een optie maar één fysieke ontmoeting is echt wenselijk.

Afspraak maken voor een intake? Bel of app met op 0620-615536, mail naar info@cobberdog.nl of vul het contactformulier in.

 

 Foto: Prince van Mardoodles, fotografie door Cat’chy images:  https://catchyimages.nl